Sov gott!

Ikväll har jag förutom att servera den traditionella fredagstortillan, tagit en tur med kameran i vårt sovrum. Vårt sovrum är det största rummet i huset med tanke på användningsområdet. Lite onödiga kvadratmetrar finns det nog här, men det är nog ändå rätt skönt att ha lite mera svängrum än förut. Vi sover rätt gott här och har redan hunnit göra en del av det vi tänkt i renoveringsväg. Panelen (det finns en del..) är målad vit och väggarna ovanför i en grå nyans (som jag inte minns namnet på nu..) Taket väntar ännu på en omgång vit färg och så saknas det en del lister.. Dom där listerna.. men planen är den att vi ska låna spikpistol sen i något skede och skjuta alla lister på plats vid samma tillfälle. Blir säkert om fem år..

 

sovrum2

 

Inredningen är en blandning av Ikea, arvegods och loppisfynd. Skänken är nog den äldsta möbel vi har och finns på foton tillsammans med mina släktingar för väldigt länge sedan. Mattan hittade jag på loppis i våras då vi redan köpt och sålt hus och pallen köpte jag via en lokal facebookloppis. Det var meningen att den skulle bli en fotpall i vardagsrummet, men den passade inte riktigt in där. Sen hamnade den i lillebrors rum i något skede som ”kök” tills jag städade för en par veckor sedan och insåg att det ju är här vid fotändan av sängen den hör hemma. Våra garderober är inbyggda i snedtaket och är väldigt låga, så jag gjorde för en månad sedan en egen lösning på klädräcke för längre kläder. Ett avsågat kvastskaft fastspikat med ett avklippt bälte i taket. Ska skaffa likadana galgar ännu till alla kläder så att det ser snyggare ut.. Tavlan har ni som följt min blogg sett förr. Fanns förut i vardagsrummet och stod i nästan tio år ute på vinden för ramens skull.. Tyngderna används tyvärr inte så flitigt just nu.. (det är barnen som fixat med dom senast..)

 

sovrum1

 

Då man står i dörröppningen till vårt sovrum är det detta som möter en. Vi möblerade om för ett tag sedan, tidigare stod sängen till vänster om dörren. Det fungerade nog, men inte egentligen så bra.. Jag slog huvudet i taket hela tiden då sängen var så nära väggen och dörren gick knappt fast då ena nattygsbordet alltid hamnade för nära dörren.. Men jag tror att vi behövde ha sängen på ett annat ställe än de förra ägarna hade haft först för att det inte skulle kännas som att man gick och lade sig i någon annans säng.. Men nu känns det bra så här och mera proportionerligt.

sovrum5

 

Sedan om man lägger sig i sängen och tittar ut över rummet så är det denna vy man har framför sig. Tapeten i mellanrummet mellan sovrummen är jag så nöjd med! Fattas ännu lister här också dock.. Ska demonstrera den lite närmare i något skede.. Härifrån sett är trappan till nedre våningen direkt till vänster, sen kommer lillebrors rum till vänster och storebrors rum till höger.

 

sovrum4

 

En smutsigspegelselfie iklädd loppis- och Lidlkläder varsågoda. Vintageklänningen till vänster använde jag för första gången (köpte den för kanske fem år sedan.. ) på vår inflyttningsfest i juli. Kanske ända gången jag kommer att använda den, men den är så vacker så får hänga framme.

 

sovrum6

Tack för titten! Jag har nog haft min snorigaste dag på länge idag, men det är inte värre än att jag är ganska trött och hängig. Det är ju veckoslut iallafall och vi inledde helgen och den första höstdagen med att ta en loppistur (utan desto större fynd) och glass och kaffe på café. Barnen var nöjda och glada. Ha en skön kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s