Nya vindar

Så hade plötsligt året 2020 susat iväg, och vi står med ett tomt oskrivet blad framför oss.. 2021, vad ska det bli av dig?

Året 2020 blev ju på många sätt inte så som vi planerat. Det kom ett virus som förstörde allting..

Eller inte allting faktiskt. För mig personligen så har det varit ett år med många nya insikter, nya kontakter och möjlighet att ta mod till sig att pröva sina vingar.

Jag har mer och mer insett att jag börjar vara redo för att ta ett steg vidare i mitt liv. Med tanke på att jag nästa år inleder mitt fjärde decennium i mitt liv, så börjar det vara dags att göra något åt saken om det ska hända något ännu.

Jag har ju redan i många år vid sidan om mitt jobb, sysslat med mycket som har med sömnad att göra på olika sätt. Men även om jag har mycket erfarenhet, så har jag inte någon utbildning inom det området. Inte direkt iallafall.

Så råkade jag en dag ramla över en annons till Suomen Yrittäjäopisto som erbjöd en utbildning som resulterar i ett yrke som måttbeställningssömmerska. (Mittatilausompelija)

Jag beslöt mig helt enkelt att nu eller aldrig. Jag sökte och fick vänta ganska länge på att bli kallad på intervju. Orsaken var väl att jag sökte så i början. Ansökningstiden gick ut den 6 december.

Men så en dag tog de äntligen kontakt. Veckan innan jul åkte jag till Åbo och fick berätta lite om mig själv och mina drömmar, samt visa upp lite sådant som jag har sytt.

Dagen innan julafton fick jag meddelande om att jag blivit antagen! Hurra!

Utbildningen är 1,5 år, två kvällar närundervisning i veckan. Så det betyder att jag inte behöver ta studieledigt, utan kan syssla med detta vid sidan om jobbet.

Jag börjar den 13 januari och ser så fram emot detta!

Jag har också insett att jag måste ta paus med en del annat jag sysslat med på sista tiden, så jag kommer tyvärr inte att dra några kurser iallafall nu på våren. Kommer också att få dra ner lite på mina egna fritidsintressen, då det nog räcker att vara borta hemifrån två kvällar i veckan.

Men det är ju en paus det är fråga om, och 1,5 år går nog fort. Så får vi se vad som händer sen.

Det känns iallafall bra att kunna inleda året med en sån rolig nyhet.

Har du några spännande planer inför det nya året?

En kommentar på “Nya vindar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s