Sommarpusslet!

Så var vi snart där igen. Sommarlov! Men för många innebär sommarlovet ett ordentligt pussel. För då barnen är lediga i 2,5 månader, så har många föräldrar bara några veckor semester. Vi har ju turen att ha en pappa som är hemma varannan vecka och i sommar så är han dessutom hemma extra länge då han har tre veckor ledigt i två omgångar (med en vecka jobb emellan då jag har ledigt). Själv är jag ledig fyra veckor i juli och vi är alla lediga tre veckor tillsammans. Av de veckorna är vi en vecka på resa.

 

Dom dagarna som ingen av oss föräldrar är lediga så kommer barnen att vara med sin mormor och morfar. Antingen hos oss eller på landet. Så länge barnen är små är det ju såklart möjligt att ha dom i dagvård då man själv jobbar, men det är väl dom där tidiga skolåren som är lite knepiga. Blir nog många långa timmar för en 7-10 åring att vara ensam. Sen ordnas det ju en hel del läger också för just dessa barn. Men det blir ju nog ganska dyrt att fixa hela sommaren så (eller den tid man själv inte är ledig). Storebror kommer att inleda sommaren med att få på ”indiankurs”. 10-14 har han då sysselsättning. Programmet lät dessutom jätte kul! Dom ska tillverka t.ex. drömfångare, väva med pärlor, sy läderpåsar och tova sittunderlag. Finns ju en massa andra läger och kurser också, men för vår del blir det den här veckan. 

 

IMG 9713

 

Eftersom vi inte har heldagsbarnvakter så jätte nära så är det viktigt att vi har allt sådant här planerat redan ett tag innan sommarlovet börjar. Så vi vet nu exakt var och med vem barnen är ända fram till den 15.8.. Känns bra att ha det fixat!

 

Hur fixar ni med barn i skolåldern er sommar om ni inte själva är lediga lika mycket som dom? 

En kommentar på “Sommarpusslet!

  1. Jaaa… jobbigt, jobbigt att ens tänka på sommarloven de närmsta åren här. I år har maken junimånad semester. Jag har lyckligtvis ännu denna sommar kvarskrapat åt mig 11 dar semester som jag tar ut två sista veckorna före skolorna börjar. Så detta innebär att hela julimånad har vi inget planerat för barnen. Makens arbetstider för juli är ju samma, mina får jag veta i slutet av juni. Så tills det lever vi i ovisshet och kan inte riktigt planera in nåt ännu. Mina och makens föräldrar är pensionerade sände står redo att hjälpa till men det krävs ändå logistik eftersom de bor så långt borta. Har försökt få dottern att fara på nåt läger men hon vill inte då inte kompisarna heller ska. Och i juli ordnas nästan inget, för då är ju "alla" lediga. Sonen börjar ettan i höst och dottern börjar fyran. Fasar för nästa sommar då jag inte alls har semester eftersom jag studerar och troligtvis har annat jobb då än mitt nuvarande "gamla" jobb. Smällar man får ta när man studerar som äldre och har barn…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s