En tur till Tallinn

Ny vecka igen! Dom går så fort.. Speciellt då helgen har fullt program. Denna helg var jag med mina kolleger till Talliin, och även om jag är lite trött idag ännu så var det en superlyckad resa! Ett riktigt bra gäng som vi har, känns mera som att man skulle vara ute på resa med sin familj än sina kolleger. Kolleger låter så tråkigt dessutom.. Arbetskompisar med betoning på kompisar känns nog bättre att använda i det här sammanhanget iallafall.IMG 2

Jag och hälften av gänget (vi var nio personer) hade bokat en lägenhet precis i utkanten av gamla stan från Tallinn city apartements old town. (via Booking.com) Lägenheten hade bra läge, var fräsch och rymlig och kontakten med firman gick smidigt och bra. Jag fick alltid svar på mina frågor väldigt fort.. Att få nycklarna var lite spännande, det blev nästan som Room escape då det var några koder, sifferkombinationer och metallportar som skulle kommas igenom innan man kom in i lägenheten. Men det gick bra! 190 € kostade den för en natt och sex personer, så ett väldigt överkomligt pris också. Rekommenderar!

IMG 5

 

Fyra trappor upp låg den så det blev en del motion också..

 

IMG 3

 

Här skulle man nog bra ha kunnat stanna lite längre.

 

IMG 4

 

Ett fint gammalt skåp i mitt sovrum.

 

IMG 6

 

Soffan hade jag lätt kunnat ta med mig hem.

 

IMG 7

 

 

Trots endast några timmar sömn så var vi relativt pigga på lördag morgon. Förmiddagen gick åt till lite shopping, och sen träffades vi hela gänget och åt lunch i vårsolen. Blinier och skumpa passade bra!

 

 

IMG 9

 

Sen bestämde vi oss för att klättra upp i klocktornet i St Olavs chirch. Det var smala trappor och mycket trappor! Men vi klarade oss upp dit iallafall även om hälften av oss var ganska höjdrädda..

 

IMG 11

 

Kändes tryggt att fotografera en gammal dörr där uppe i luften..

 

IMG 8

 

Tryggt nere på marken igen promenerade vi en stund i gamla stan, drack lite kaffe och lite mera skumpa innan det var dags att börja söka sig mot båten.

 

IMG 10

 

Tallinn är nog en så vacker, trevlig gammal stad som jag nog aldrig tröttnar på.

 

IMG 9339

 

Jag fick t.o.m med mig några pioner den här gången (har alla gånger tidigare tänkt att jag skulle köpa blommor i Tallin) och dom klarade t.o.m hemfärden!

En reaktion till “En tur till Tallinn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s