Påsklistan

Mitt i allt flyttkaos tänkte jag passa på att fylla i Sevendays påsklista. Här kommer min variant:

 

IMG 8865 

 

När någon säger ”påsk”, tänker jag:

Ägg, påskgräs, ledigt, vår, barndom.

 

Jag firar påsken för att:

Det hör till. Numera är det mest några lediga dagar med lite speciell mat och lite pynt men nog försöker vi ibland prata med barnen också om varför man firar påsk egentligen. 

 

Det bästa påskgodiset är:

Nu äter jag ju inte godis eller ens ”godisersättning” just nu så det lär bli lite dåligt med det i år.. Men tycker mest om dom där små äggen med någonslags nougat som man får i en påse med många ägg i olika färger.

 

Mitt påskpynt ska vara:

Helst ganska obefintligt. Men gärna enkelt och stilrent om det måste finnas. Men barnens påskpynt får såklart stå framme men då påsken är slut så åker nog alla torra påskgräs iväg..

 

Det sämsta med påsken är:

Kan inte komma på något som är sämst.. Att den går så fort? Och att den är olika tid varje år så man minns aldrig när den ska vara. Memma har jag aldrig förstått mig på heller..

 

Det bästa med påsken är:

Några dagar extra ledigt under våren då man hinner umgås med familjen och koppla av lite. Pascha är också gott. Fast nu i påsk lär det inte bli så mycket ”koppla av” då vi ju flyttar under hela påsken. Men får ha mina föräldrar hos oss iallafall så det är fint.

 

Min åsikt om påskhäxor:

Tja.. Själv har jag spökat ut mig två gånger tror jag.. Och tyckte det var pinsamt.. Mina barn är inte heller riktigt in för det där med att klä ut sig och gå och tigga godis. Men jag har nog alltid en liten påse i skåpet om någon skulle komma.. (men helst skulle jag ge dem ett kokt ägg..)

 

Det här är min påsktradition:

Då jag var liten åkte vi ofta till mormor eller farmor. På långfredagen fick man inte skratta och föra liv om man gick på promenad. Numera har vi ofta varit till Sverige och hälsat på min syster och familj. Eller så har vi rest någonstans. Tror vi varit både i Paris och i Rom under påsken.

 

Hur ser din påsklista ut?

 

2 reaktioner till “Påsklistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s