”Mina barn är inte bortskämda”

Det här är ju helt galet. Vad tänker en människa som ger så mycket julklappar till sina barn så de nästa år inte ens har hunnit öppna alla från förra året? Vad vill en lära sina barn med det och vad saknas i ens liv om det känns som att en måste skämma bort sina barn på det sättet?

 

Jag talar om den här artikeln som berättar om familjen som ger nästan 100 julklappar till sina barn var! Granen syns knappt bakom julkappsberget..

 

Våra barn får nog nöja sig med var sin lite större lego, några gemensamma presenter och lite böcker och smågrejer. Och det dom får av resten av släkten såklart. Blir väl sammanlagt kanske 10-15 presenter/barn. Det tycker jag är ganska passligt eller nästan lite för mycket.

 

I min barndom/ungdom var det alltid ganska (väldigt) mycket presenter under granen. Vi var ju ganska många och ibland tog det flera timmar att öppna presenterna. Nog tyckte man ju att det var roligt då, men jag önskar att mina egna barn också lär sig att presenterna inte är allt. Det finns så mycket mera som är trevligt med julen förutom presenterna.

 

IMG 5132

 

Julen 2012 var det ganska så fullt under granen hos oss.. (Ocn en ganska sned gran tydligen också) Men då firade vi också hela 10 personer här hemma hos oss. I år är vi ”bara” sex personer här och i år igen har vi alla lovat att det inte blir så många julkappar i år. De senaste åren har vi verkligen haft mycket mindre julklappar vilket varit väldigt skönt. För vem behöver en massa grejer. Vi har redan fått vår största julklapp i år som var något så nödvändigt som en ny brandstege. De saker jag själv ger i år är saker som jag antingen själv gjort, något som inte tar plats eller sådant som mottagaren verkligen önskat sig.

 

Hur mycket julklappar ger ni era barn?

4 reaktioner till “”Mina barn är inte bortskämda”

 1. Våra barn får tre var av oss. Eller egentlige två av oss, ett på morgonen och ett av julgubben. Och de tredje är av den ena till den andra som de själva fått vara med och välja till sitt syskon. Det tycker jag är mycket lämplig mängd, sen får de förstås en hel del till av familj och vänner!

  Vi delar också upp öppnandet på två dagar då vi firar julafton med min familj och sedan juldagen hos makens och inte släpar med alla klappar till ett ställe. Jättebra det med så det inte blir enorma mängder på en gång!

  Gilla

 2. Våra barn får faktiskt för mycket julklappar, känns det som… Men då är det väldigt blandade paket och inte alltför mycket leksaker. De får vinterhandskar, tossor, pyjamas, böcker och spel, men också några leksaker. Jag tycker inte att de är bortskämda, för det är sällan de får något under resten av året (med undantag för födelsedagen).

  Gilla

 3. Då våra barn var små var det ett berg av julklappar under granen, det var hemskt (jo, faktiskt) och ett år satt dom och grät för att dom inte orkade öppna fler paket. I takt med att de blivit äldre och önskar sig dyrare saker har också mängden julklappar minskat, tack och lov. För några år sedan bestämde vi oss för att varje barn får en julklapp av mamma och en av pappa, och så drar syskonen lott om vem som ska ge till vem. Det har visat sig fungera riktigt bra. Dels för att man ofta tänker efter lite mer då man skriver önskelistan och tänker till lite, dels för att vi nuförtiden har lite mera tid över till att umgås med varandra. Och det är ju det julen borde handla om, eller hur? Ja, och så Jesusbarnet då förstås. 😉

  Gilla

 4. Vi har ett barn som snart fyller tre år och åt henne köper vi en julklapp, som då istället är kanske lite dyrare. Ifjol blev det ett leksakskök. Så klart får hon även presenter av far- och morföräldrar å andra i familjerna, men av oss får hon ett paket att öppna på julaftonsmorgon. Jag hoppas att vi ska kunna hålla fast vid ett paket även när hon blir äldre… även om det kan bli svårt då man ibland firar jul med kusiner som får julklappar i mängd och massor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s