Köket förr och nu

Jag lovade ju er att jag skulle bjuda på rundvandring här hemma hos oss och visa lite hur det såg ut förr och hur det ser ut nu. Utsidans förvandling såg ni här och idag är det dags för köket. Vi hade länge kvar de gamla skåpen men bänkskivorna och knopparna bytte vi ut nästan genast. Det var mörkbrunt trä och mässingsknoppar som gällde ett bra tag. Även golvet har ändrat skepnad några gånger. Vi tog bort plastmattan i något skede och tog fram trägolvet. Tyvärr var vi lite för snabba med att måla golvet vitt (orkade inte göra ett ordentligt förarbete) så det vita golvet slets ganska fort, och små klottande barn i huset och springor mellan plankorna går inte så bra ihop.. Därför beslöt vi att lägga ett laminatgolv på det slitna målade golvet för ca tre år sedan. Och det har vi varit väldigt nöjda med! Våren 2015 var det sedan dags för att byta ut resten av köket. Det blev skåpstommar och luckor och maskiner (förutom kylskåp och diskmaskin) från Ikea, och vi har varit riktigt nöjda med allt. Efter annandagsstormen år 2011 då vi var utan el i fem dagar, beslöt vi oss för att låta mura en vedspis och det är nog en av de bättre investeringar vi har gjort i vårt hem. Den värmer så skönt då det är kyligt ute. Den senaste ändringen vi har gjort här i köket är den att vi flyttade det svarta sidobordet till mitten av köket och vi har planerat att lägga en björkskiva ovanpå det för att få lite mera arbetsyta, för det har vi dåligt av i köket. Det kan hända att halvmånebordet och den nedre vägghyllan kommer att bytas ut mott ett vitt skåp som mina föräldrar har hos sig i något skede, måste bara låta den idén mogna lite först.

 

Nåja, nu ska ni få se lite bilder också!

 

1155819442563 Korvenmaentie19006

 

Så här såg väggen med spis och kylskåp ut år 2006 då vi köpte huset.

 

IMG 5109

 

Så här ser det ut nu (med damm och fingermärken och allt). Ganska stor förändring eller hur..

 

1155819462259 Korvenmaentie19005

 

Stod man i köksdörren och tittade in i köket så såg det så här ”tjusigt” ut.

 

IMG 5111

 

Nu ser det ut så här. Vitrinskåpet fick gå och här har det sett ganska annorlunda ut också mellan varven. Ett tag hade vi en vägg här till höger och en väldigt vit och lantlig stil. Den tiden är ett minne blott. 

 

HPIM2678

 

Matsalsdelen såg ut så här.

 

IMG 5121

 

Nu ser det ut så här, men här har också sett väldigt olika ut under de tio år som gått. I två år hade jag mitt syrum här. Det var i samband med att vi gjorde det som väggen till höger mot vardagsrummet byggdes upp. 

 

IMG 5115

 

Den här vinkeln hade vi ingen ursprungsbild på och jag orkade inte leta upp någon annan bild från hur det har sett ut just nu, men här byggdes alltså vedspisen upp. Här hade vi också pärlspont och ett skafferi ett tag.

 

IMG 5116

 

Inte heller denna vinkel mot tamburen och trappan till övrevåningen fanns det någon bild på från förr.

 

IMG 5119

Sådär, tack för titten!! Vilket rum vill ni se till näst?

3 reaktioner till “Köket förr och nu

  1. Vi bygger just nu och jag tycker det värsta är pressen att det här är vår chans att få det "perfekt" och att vi sedan ska ha det så i 30 år. Det här känns så himla skönt att se, att man kan ändra, bygga en vägg om man vill det, byta stil och göra om med relativt små medel. Eller förstås vet jag att man kan, men att folk också gör det! Fint kök (just nu) 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s