Att se med nya ögon

Jag har tydligen någonslags ögonrenovering på gång just nu.. Skaffade nya glasögon och solglasögon för en vecka sedan (eller fick dom då) och igår var jag och provade ut linser eftersom jag fick ett erbjudande på det i samband med glasögonköpet. Jag provade två olika sorter som inte satt så bra, och i skrivandets stund testar jag en tredje sort som jag ska utvärdera om två veckor. Det är engångslinser och jag tänkte att jag skulle använda dom bara ibland vid festligare tillfällen och så. Men tyvärr så känns inte heller dessa bra. Jag ser knappt något och jag känner av att jag har något i ögonen och så ska det ju inte vara. Dessutom känner jag mig helt naken utan glasögon som jag ju haft sen jag var 17..

 

IMG 5850

IMG 5851

 

Får se hur det går.. Idag åker jag buss till jobbet (hinner alltså blogga..) och jag har mina nya glasögon med mig såklart. Antar att linserna åker ut så fort jag kommer till en spegel.. 

 

Har ni som läser här erfarenheter av linser? Vilket märke passar er?

5 reaktioner till “Att se med nya ögon

 1. Oj,det ser så främmande ut, har ju vant mig vid att du har ganska robusta bågar 🙂 Men snyggt!
  Jag har testat otaliga kontaktlinser men de har alla varit olämpliga. Till och med de som varit någonsorts modell med hög fuktighet. Känner mig dessutom helt naken, som du också sade, har ju haft brillor sen jag var 14 jag också. Det blir liksom en del av ens identititet.
  Varje vinter önskar jag en laseroperation ( jobbigt när det immar och man ska fota) men sen skulle jag ändå aldrig våga… Det är ju mitte arbetsredskap och tänk om ngt gick snett..

  Gilla

  1. Jo, det har jag länge haft 🙂
   Då jag gifte mig hade jag kontaktlinser som fungerade men har ingen aning om vad de hette..
   Operation känns nog väldigt långt bort för mig då jag ändå inte har så dålig syn och som du säger så är dom där extra ögonen en del av ens identitet.

   Gilla

 2. Jag har inte sååå dålig syn jag heller, så linser man har borde inte bli obekväma pga att de är för tjocka. Men min BC kurva/formen på linserna skulle behöva vara 8.3…dva jag har äggformade ögon. Så tur är att de fortfarande tillverkar BC i 8.4!….Kanske du har fel BC kurva? 🙂

  Gilla

 3. Jag har haft linser i över 10 år. Har själv månadslinser, air optix aqua. En modell som tillåter att jag också har dem i ögonen när jag sover (men inte för många sovstunder) behändigt på så via om du inte har tillgång till att peta ut dem eller om du har glömt vätska eller etui.

  Linserna skall nog inte kännas av dessto mer nej. Mina brukar börja märkas lite i slutet av månaden, så då är det ju tid att börja byta förstås.

  Tycker själv det är rätt skönt med linser och skulle inte välja bort dem. Men kom ihåg att prova ut en modell som passar dig. Å kråtigt att få i eller ur är det i början förstås, men det blir en vanesak.

  Kom bara ihåg om du börjar använda linser att ha med ett extra par alltid, ifall det händer något med de du har i ögat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s