Min jobbhistoria

Då jag nu en gång är inne på historier om mig så kan jag ju fortsätta med min jobbhistoria då. Just nu cirkulerar dessutom en statusuppdatering på facebook där människor listar upp var de jobbat. Här kommer min lista.

 

  • Efter skriftskolan utbildade jag mig till hjälpledare och jobbade på några läger och drog även församlingens barnklubb ett år.
  • Mitt första sommarjobb hade jag sommaren 1999 skulle jag tro. Det var någonslags projekt för att ungdomar skulle få jobb. Jag jobbade 10 dagar på Silversands camping i Hangö men det kändes som 10 månader. Jag stekte franskisar, städade stugor, krattade kottar, och målade scenen som XL5 skulle uppträda på under midsommaren. Och så torkade jag såklart spyor också.. Jag förtjänade ungefär lika mycket som det kostade mig att ta mig till jobbet med buss från Ekenäs..
  • Sommaren 2000 (då jag tagit studenten) jobbade jag på Ekenäs simhallscafe och minigolfbanan i Ekenäs. 
  • Hösten 2000 flyttade jag till Åbo och sökte flera jobb. Fick till slut ett som barnflicka i en familj där jag jobbade ett helt år och även sommaren därpå.
  • Vid sidan om studierna jobbande jag också som vaktmästare på Åbo svenska teater åren 2001-2006. Det var nog en härlig tid i mitt liv!
  • Sommaren 2003 jobbade jag på L’Escale i Nagu som servitör. Bodde i en äcklig barack där folk festade på nätterna så att jag inte kunde sova..
  • Sommaren 2004 åkte jag lite längre bort och jobbade på Pensar Syd varannan vecka. Serverade, diskade, städade stugor. Den här sommaren jobbade jag och min man tillsammans. Han lagade maten jag serverade.
  • Sommaren 2005 extraknäckte jag som lilla My och mumintroll i Nådendal. Jag var egentligen lite för gammal och kunde för lite finska. Men en erfarenhet var det såklart!
  • I mars 2006 började jag arbeta på Flätans dagverksamhet (Kårkulla samkommun) i Åbo. Kårkulla har varit min arbetsgivare sen dess med paus för två föräldraledigheter och flytt till dagverksamheten i Pargas för tre år sedan.

 

Hur kommer framtiden att se ut? Det vet man såklart inte. Trivs bra på mitt jobb för det mesta men ibland känns det ju nog som att det någon gång skulle vara roligt att prova på någonting helt annat.. Vet inte riktigt vad dock.. Hur ser din jobbhistoria ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s