Vi tänker klara oss utan eftis

Vår åttaåring börjar tvåan snart. (Tvåan!!) I våras var det mycket prat om eftis och i vår skola visste vi redan ganska tidigt att det inte kommer att finnas plats på eftis för alla tvåor. Många sökte om eftisplats i diverse klubbar utanför skolans verksamhet. Vi har ju den turen att ha en pappa som är hemma två dagar i veckan de veckorna han far på jobb och tre dagar de veckorna han kommer hem. (Och då skolan börjar är han hemma två veckor hela tiden) 

Därför beslöt vi redan ganska tidigt att vi inte tänker ansöka om en eftisplats. Storebror kommer dessutom att ta sig hem tillsammans med en kompis med buss alla dagar. De var så duktiga hela förra året med att åka buss till skolan så jag tror inte att hemfärden kommer att ställa till med så mycket större problem. De slutar också lite senare än förra året. Ungefär så här har vi tänkt att pojkarnas eftermiddagar ska se ut. 

 

Kl.12.00/13.00 skolan slutar

Kl.12.30/13.30 storebror + kompis söker sig mot bussen och åker hem till oss

Kl.13.00/14.00 läxläsning (den del de klarar av utan vuxet sällskap) då de kommit hem

Kl.13.30/14.30 mellanmål (som vi planerat innan vad det ska vara)

Kl.14.00/15.00 leka/spela/vara ute eller vad de nu hittar på tills kompisens mamma kommer vid 15.15 tiden. Själv kommer jag hem vid senast kl.16.00.

 

Skulle det vara så att vi hade en ängslig 8-åring som inte vill vara ensam hemma så hade vi ju behövt fundera på en annan lösning.. Men nu råkar det vara så att han gärna är ensam hemma och frågar ibland om vi inte ska åka på något ärende så att han får vara själv en stund. Dessutom har han en egen telefon så vi kan hålla kontakt längs med eftermiddagen vid behov. 

 

Hur ser eftisverksamheten ut där ni bor? Vad har ni gjort för lösningar?

 

image28

 

Bilden har inget med eftis att göra. Bara ett av alla fina minnen från den senaste veckans vackra väder. Min sista semestervecka som verkligen har varit fin, även om jag varit ensam hemma med barnen. 

 

På måndag börjar jag jobba igen och hoppas också att jag börjar blogga lite mera aktivt sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s