Sommarpusslet

Hur löser ni med barn i skolåldern sommarpusslet? Alltså sysselsättning för de barn som inte är tillräckligt stora för att vara hemma ensamma hela dagarna då föräldrarna är på jobb. 

 

image19

 

Vi har ju turen att ha en pappa som är hemma mycket nu i sommar. Och de dagarna han inte är hemma och jag är på jobb, så ställer mina snälla föräldrar och min syster upp. 

 

image20

 

Men ni som inte har släkt nära och jobbar stora delar av sommaren. Hur fixar ni det? Sommarläger?

 

image21

 

Berätta gärna hur ni gör och tipsa andra (även om det nu säkert är lite sent i år med tips men det kommer ju nya år)

 

(På bilderna ser ni vår sommarlovspojke som i år igen har förvandlat vårt vedlider till en uppfinningsbod)

 

2 kommentarer på “Sommarpusslet

  1. Våra barn har passerat den åldern, men vi hann pussla på flera sätt. Sommarläger, mor- och farföräldrar, barnvakt, samt att turas om med andra föräldrar. Det sistnämnda är faktiskt bra, om man känner barnens kompisars föräldrar eller om man själv har vänner med barn i ungefär samma ålder och kan turas om med att ha hand om varandras barn under en del av sommaren.

    Gilla

  2. De första åren anställde vi en ung person/tonåring via kommunen. Dyrt men värd varje €. Räkningen fick vi först i slutet av sommaren/hösten. Och eftersom vi redan i januari bestämt oss för att ha en sommarflicka så kunde vi börja spara pengar till lönen i god tid. Dessutom föll ju dagis och eftis avgifter bort under sommaren så i slutändan blev det inte då mycket vi måste ut med extra.
    Barnen var då hemma med en trygg tonåring. De fick simma å bada å ha skönt sommarlov. Personerna vi anställde sökte vi efter via facebook och hörde oss runt i släktet. Det är så många duktiga tonåringar som går utan sommarjobb som bara väntar att någon ska behöva dem.
    När barnen var 10 och 7.5 år gamla fick de börja klara sig själv. Jag jobbade kortare dagar och tog alltid senaste skiftet, min man började jobba tidigare. På så sätt behövde de bara vara ensamma 5-6h per dag. Mat fick de värma i micro. Nu när de är 11 och 8.5 år är det inget problem med att de är ensamma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s