O du hjälplösa kvinna..

Ibland känner jag mig så hjälplös och svag. Rent fysiskt alltså. Det finns saker som ja skulle vilja kunna klara av men som bara inte går fast jag hur försöker. Jag kämpar, svär och gråter men nog är det nog eländigt ändå att jag under de 12 dagar som pappan är på jobb inte lyckas få igång gräsklipparen. Så kommer han hem och drar en gång och så surrar den på hur snällt som helst. Som igår.

Sen skulle jag lära mig att hugga ved tänkte jag. För det kan ju vara bra att kunna med tre eldstäder och en massa ved som borde huggas. Men jag får ingen kraft. Och så händer det plötsligt att yxan slintar och slår ner rakt i min vänstra fot. Jag blir helt förskräckt och vågar först inte se på foten om den ens hänger kvar. Men jag hade en hiskelig tur. Det blev hål i strumpan! Blåmärke och en liten skråma. Men skon fick inga fel och inte en droppe blod. Otroligt. Jag hade kunnat ha foten i paket hela sommaren. Tur att jag inte hade crocs på fötterna.

Andra gånger det är tacksamt att ha en man i huset är då en känner sig lite krasslig och mannen fixar god förkylningssoppa till en. (Som beställdes via textmeddelande från sängen..)

Att sånt i det Palanderska hemmet just nu. (Och jag är väldigt nöjd och tacksam över att pappan är hemma nu ända till den 21.6.)

Nu tänker jag ännu beställa en värmande bakteriedödande kakao via ett till  textmeddelande (pappan är i en annan våning och jag är matt och lat och bortskämd) och sen ska vi se på en film tillsammans.

 

image6

3 reaktioner till “O du hjälplösa kvinna..

  1. känner så igen mig. en gång startade gräsklipparen när jag började gråta, vilket jag tolkade som att den tyckte synd om mej.

    Gilla

  2. Känner igen det där med gräsklipparen som trots 100 försök inte startar och så kommer gubben hem och den startar på första försöket. Veden får jag huggen nu efter att ha övat i 20 år ?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s