Disneylandtips. Paris del 4.

Vi hade redan länge planerat att vi på fredagen av vår resa till Paris skulle åka till Disneyland. Att åka dit har länge funnits på min lista på saker jag vill göra, och barnen tyckte såklart också att det skulle vara roligt. Min uppfattning om Disneyland ändrades ganska mycket efter den här dagen, och jag känner mig skyldig att ge några tips om det är någon som är på väg dit i något skede.

 

image44

 

1. Köp biljetter på förhand. Då sparar du både pengar och tid då du slipper iallafall en kö. Vi köpte våra biljetter dagen innan härifrån och skrev ut dom färdigt. Det verkar finnas många ställen att köpa biljetterna på och priserna är ganska varierande. Det gick inte att få en mobilbiljett. Det tog ett tag innan biljetterna kom till mailen, så köp i god tid! Det finns biljetter med olika pris  beroende på när man åker/hur många dagar man vill stanna och om man vill besöka en eller två parker. (Finns alltså Disneyland park och Walt Disney studios) Det är lite en djungel att kolla vad man ska ha och tycker att sidan var ganska stökig.    

 IMG 3315                                                                                                                                                 

2. Om du bara har en dag på dig så hinner du bara med en park. Vi hade tänkt gå till båda, men insåg att det kommer vi aldrig att hinna. Därför valde vi Dineyland parken för barnens skull.

 

image33

                               

3. Förbered dig på att köa. Förbered dig lite till. Och så ännu lite. Vi var i parken ca kl.12-20 och hann åka 5-6 olika saker. Köerna är långa och långsamma.  

 

image45

                                                                                   

4. Ta reda på när och var paraden går, den hör ju till. Vi råkade i misstag snubbla över den.

 

image35

 

5. Ta med egen mat. Det kanske finns någon regel på att man inte får göra det, men då det tog en och en halv timme att köa för att få beställa mat på det billigaste matstället, så lönar det sig att ta den risken.    

     

image46

 

6.Ta med mycket mellanmål och snacks och dryck om du inte vill betala 4 € för 20 popcorn. Kan vara bra att ha så man orkar med köerna.                                                                                                                

image38

 

7. Ta med sysselsättning till barnen. Det blir ganska långtråkigt att stå i kö. Våra barn var jätteduktiga, men lite såpbubblor, någon liten bil och en rubic´s cub hade säkert gjort så att köandet inte känts lika tungt.                                                                                                                                                                

image47

 

8. Bestäm dig på förhand för några saker som du inte vill missa. Köa i en timme om du tycker att det är värt det. Jag är gladast för att vi avslutade dagen med att besöka ”Pirates of the caribian” för det var nog en upplevelse. Väldigt snyggt lagat! Det är möjligt att köpa ett s.k fastpass och då får man gå förbi vissa köer. Det verkade ganska krångligt och många av attraktionerna där fastpasset gällde var stängda just nu då de håller på att renovera. Jag trodde att det var för någonslags jubileum, men efter lite googlande så lärde jag mig att parken öppnade den 14.4.1992. Då skulle jag just fylla 11 år. Parken har alltså nyligen fyllt 23 år.   

 

image40

                                     

9. Ha på dig bekväma skor och kläder som är tunna men täckande (om det är varmt) de flesta människor vi såg var helt rödbrända. Kom ihåg solkrämen och solhatten!                                                                      

image41

 

10. Sist men inte minst. Kom ihåg att ta en selfie med musöron! Om du inte vill köpa de som finns i parken så ta med dig öron som du köpt tidigare. (Jag beställde mina från e-bay för 1 €..)

 

Det var kanske inte lika ”magiskt” att besöka Disneyland som jag hade föreställt mig, men nu har vi gjort det och ångrar oss nog inte. Men jag tror nog inte att vi kommer att åka igen. Hoppas att mina tips kan hjälpa någon i framtiden.

5 reaktioner till “Disneylandtips. Paris del 4.

  1. För över 30 år sedan besökte jag Europa Park (i Tyskland) med mina fyra barn. Jag trodde inte mina ögon på väg till första kön. Vi gick förbi ett ställe där det stod att därifrån skulle det ta tre timmars köande till attraktionen. Sen kom det an efter skyltar med kortare kötider. Till slut kom vi till slutändan av kön: en och en halv timme skulle vi köa och så blev det också. Borgbacken kändes efter det som ett kungarike där man kunde göra saker och inte bara vänta.

    Gilla

  2. Nä, köandet är inget kul. Men jag har inga minnen av köande i Legoland för c. 30 år sedan, så Legoland i Billund rekommenderar jag varmt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s