Paris från ovan. Del 2.

Vår andra dag i Paris var det dags för lite turistande. Eftersom storebror var så liten (2 år) och lillebror inte var född då vi senast var i Paris så ville vi ju såklart visa också lite av dom kända byggnaderna som de sett på bild så många gånger. Vi började med att åka upp i Montparnassetornet för att få en överblick av staden. Och det fick vi ju minsann! Det var också första gången som vi själva var där. Nedan lite information om tornet (som nog är en av de fulaste byggnaderna i Paris) från Wikipedia. Men att se Paris från detta torn är ju helt exemplariskt eftersom man ju då inte ser just detta fula torn.

 

  • En 210 meter hög skyskrapa i Paris, Frankrike.
  • Byggdes 1969-72 och är med 59 våningar den högsta skyskrapan i Frankrike.
  • Ligger i stadsdelen Montparnasse i 15:e arrondissementet.
  • Adress: 33 Avenue du Maine, 75015 Paris, Frankrike
  • Höjd: 686 fot
  • Våningar: 58
  • Byggstart: 1969

IMG 2

Direkt då vi klev upp från Metron så möttes vi av den här klossen. Vid Eiffeltornet ringlade köerna sig säkert långa redan vid det här laget, men här var det bara att köpa biljetter och gå igenom säkerhetskontrollen.

 

IMG 3016

 

En mycket snabb hisstur senare steg man ut (säker bakom tjocka glasväggar) och möttes av utsikten. Vädret kunde inte ha varit finare! På kartan såg det ut att Eiffeltornet skulle ligga väldigt nära, men väldigt litet såg det nog ut på avstånd.

IMG 5

 

Tur att jag orkat släpa med mig mitt tunga zoomobjektiv så att jag fick en lite suddig nästan närbild på tornet. Nog är det ju ganska mäktigt ändå trots att det ju är lite uttjatat som turistattraktion.

 

IMG 4

 

Sacre Coeur lyste i all sin prakt i solen.

 

IMG 3220

 

”Lilla” Louvren

 

IMG 6

 

Jardin du Luxembourg, en oas mitt i staden.

 

IMG 7

 

Triumphbågen

 

Då jag nu ser de här bilderna så här så kan jag inte låta bli att tänka på hur många outforskade hörn det finns kvar att upptäcka ännu i Paris. Men vi lär komma tillbaka igen. Då vi åkt ner var det dags för en ganska lång promenad mot Eiffeltornet. Men den promenaden och det besöket berättar jag mera om i ett annat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s