Många meter mintgrönt tyg

Det blev klart för ett tag sen att jag ska sy 4/5 tärnklänningar till min systers bröllop. Nu är två redan färdiga så de två andra går väl av bara farten. Det blir infinityklänningar och jag hoppas att alla kan hitta ett sätt att knyta den på som de trivs i. Sömnaden av en av klänningarna var ursprungsorsaken till att jag åkte till Esbo denna helg.

IMG 3063

 

Jag passade på att sy kjolarna till alla de klänningarna som ännu ska sys medan vi väntade på tärnan, brudgummens syster. Det blev en lång tub, så sen är det bara att klippa av på rätt längd sen för de två som är kvar. Det som är mest tidskrävande med de här klänningarna är just klippandet och mätandet. Sömnaden går ganska fort. (Ursäkta min söndagsfrisyr..)

 

IMG 3064

 

Även om jag tyckte att jag räknade så noga så känns det nog som att vi beställde ganska mycket tyg.. Tror nog att det kommer att bli över en del…

 

IMG 3066

 

Temafärgen för bröllopet är mintgrönt och jag hittade perfekt färgs tråd till klänningarna då vi var i Sverige. Mintgrönt är en ganska svår färg, då alla har lite olika uppfattning om vad som är just mintgrönt. Det upptäckte vi då vi försökte bestämma oss för hurudana klänningar vi ville ha.

 

IMG 3068

Även om jag tyckte att jag hade släpat med mig så mycket, så hade jag ändå glömt något så väsentligt som pedalen till min vanliga symaskin (som jag syr fast gummiband i midjan med) så jag sydde färdigt klänningen då jag kommit hem.

 

Blir nog bra det här!

(Tack syster för att du orkade fota lite)

3 reaktioner till “Många meter mintgrönt tyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s