En lyckad katastrof

11 dagar, 11 plagg. Idag har jag (kanske ganska självklart då klockan inte ens är åtta) inte sytt något ännu. Men jag har ett plagg ”innestående” så ifall det inte blir någon fredagssömnad så är det okej.

I förrgår sydde jag den här trevliga tröjan. Den är sydd av ett trevligt mjukt tunnt collegetyg som jag beställde från Jofotex i Sverige. Det var egentligen meningen att det skulle bli byxor till storebror, men efter att ha sytt den gröna tröjan till min kollega så ville jag testa sy en till mig själv.

image10

Det tänkte faktiskt bli lite ”katastrof” då jag vände ena mönsterdelen åt fel håll (tips-klipp inte i fintyger då du är hungrig) så jag var tvungen att pussla lite då jag bara hade tyg så att det precis räckte till. Tröjan ska ha en sned söm framme men fick några extra sömmar. Men slutresultatet blev bra trots allt och nu ångrar jag nästan att jag inte satt in ett helt annat tyg där vid axeln.

Just denna tröja krävde en del tankearbete då allt är snett och sömmarna går lite hit och dit, men är annars en enkel modell då den har råa (ofållade) kanter. Ska kanske utveckla modellen till en klänning också i något skede.

2 kommentarer på “En lyckad katastrof

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s