Kök och sjukstuga

Jaha, så hann jag just ropa hej och så vidare och så hade vi nästa magsjukepatient i huset. Jag sov som en stock när storebror ropade på mig vid midnatt och sen var det hela rumban med torkning, tvättning, duschning, flyttning av madrass och så vidare. Vid dylika tillfällen fungerar en lite som en robot då reflexerna fungerar i sömnen. Halvsovande når hinken fram precis i tid. (oftast..) 

Vi tar igen oss ännu imorgon och hoppas hoppas att det är över sen för vår del. Det är ju nu en vecka sen lillebror blev sjuk, och jag har lite svårt att tro att det är samma sjuka, men det är ju svårt att veta, går så mycket nu. Trots allt så har vi haft en ganska mysig dag idag. Då vi inte har sovit och tagit igen oss efter natten, så har vi ritat, byggt med lego och pratat om ditt och datt. Medan storebror sov satt jag och lillebror och tittade på då mattan snurrade i tvättmaskinen. Bara en sån sak. Sånt hinns inte med i en vanlig vardag.

Jag lyckades ändå mellan varven städa lite i köket och passade på att ta några bilder då solen sken in. Det är nu nästan exakt ett år sedan vi höll på med att fixa köket och vi är ännu lika nöjda med det som då. Lite bilder varsågoda. 

IMG 9629

IMG 9633

IMG 9634

IMG 9637

IMG 9642

 

4 reaktioner till “Kök och sjukstuga

 1. Kiva att se bilder från köket. Hur tycker ni det funkar att inte ha något torkskåp? Funderar som sagt på att renovera köket och har speciellt sneglat på ert som modell (vi har ett fönster mitt i väggen men annars ser köket ganska likadant ut som ert). Och vad tycker ni om att inte ha köksskåp uppe?

  Gilla

  1. Vad roligt att vårt kök kan inspirera 🙂
   Vi tycker att det fungerar jätte bra utan torkskåp, tänker knappt på det mera! Brukar ha en handduk bredvid diskbänken där mjölkburkar och sånt som ska till återvinning får torka av lite. Kastruller och större formar diskar vi genast. (eller lämnar i diskhon ett tag men torkar genast efter disken.) Att inte ha några skåp fungerar också utmärkt, men vi fick ju nog rensa ganska mycket. Torrvaror har vi nere, och där är också lådor som går att dra ut så man kommer lätt åt det som finns längst bak. Lycka till med ert kök!

   Gilla

 2. Så fint med svarta luckor! Stör det er att diskmaskinsluckan öppnas framför dörröppningen? Vi håller på att planera hus och sådant där är det enda jag kan koncentrera mig på just nu

  Gilla

  1. Vi gillar det också! Det kan nog störa lite, men det är ju ändå inte långa stunder som diskmaskinen står öppen. Om nu någon just då nödvändigtvis ska förbi så är det ca 15 cm mellan luckan och vitrinskåpet 🙂
   Lycka till med husplaneringen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s