Vad ”ska” en göra på trettondagen?

Håller ni er varma med att slänga ut julen idag? Eller väntar ni en vecka? Eller har julen kanske redan flugit ut? Hos oss åkte julgranen ut redan före jul (vi hade bara den vi tog in i november till jeansreportaget). Vi firade ju inte jul hemma, så vi hade inte satsat så mycket på att pynta. Men idag ska iallafall även stjärnorna bort, för jag orkar ändå inte mera tända och släcka dom hela tiden. Utebelysningen och diverse ljusslingor stannar kvar. Ljusslingor har vi ju faktiskt året runt..

Vi skickade iväg pappan på jobb igår, och idag pysslar vi på här hemma, inomhus, och försöker hålla huset varmt. Lite får jag väl sticka ut näsan för att hämta in mera ved, och så tänkte jag passa på att utnyttja minusgraderna till att kasta ut täcken och dynor. Får se om jag orkar.. Så skönt med en ledid dag mitt i veckan utan några måsten. De flesta butiker lär väl hålla öppet idag, men vi håller nog oss hemma.

 

IMG 9387

 

Blir skönt att bli av med  några sladdar.. Kanske tyngderna också kunde användas och inte bara ligga där som en ”snygg” inredningsdetalj? Mitt citronträd bara växer på höjden, vad ska jag göra för att stammen skulle växa till sig lite istället? Klippa? (lite vatten kanske den också vill ha ser jag nu på bilden..) Någon gardin kanske också kunde komma upp i något skede.. och de där fönsterlisterna.. Listan är alltid lång med grejer som ska fixas.

Ha en skön dag hör ni! Hur tillbringar ni trettondagen?

4 reaktioner till “Vad ”ska” en göra på trettondagen?

 1. Försöker jobba, men fastan gör mig lite "ludi" i huvudet och printern bråkar. Tar det piano. Att gå ut är allt för besvärligt.. *lat*

  Städat ut julen nästan helt, sånär som på papperstjärnorna i fönstret. vill inte ta bort dem då den känns så kalt sen…

  Gilla

 2. Vi tog bort julgranen på söndagen, vi har en plastgran. Men allt anant är nog kvar ännu. Kallt har vi också här -25 grader ute. Inne i mitt ca 17 grader brr frser.

  Gilla

 3. Ypperligt väder att frosta ur frysboxarna!
  Citronträdet vill stå svalt (ca +15 grader) och ljust och vattnas regelbundet. I mars kan du klippa sidogrenarna så de blir ca 5 cm långa. Då börjar stammen växa till i tjocklek. Lycka till!

  Gilla

  1. Tack för tipsen!
   Kastade genast ut frysinnehållet (och lyckades låsa ut mig på köpet!) Ska flytta citronträdet till verandan som inte vill hållas varm av någon orsak.. Och lägga in klippning i kalendern i mars 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s