”Jag hatar festkläder och hårda byxor!!”

Nej, inte jag alltså. Inte är det kanske det bekvämaste med strumpbyxor som hasar ner i grenen, klänningar som spänner på fel ställen och skor som man inte kan gå ordentligt i. Men det är en annan historia vad jag tycker om att klä mig i.
Här i huset är det snart åtta-åringen som inte är speciellt förtjust i festkläder. I skåpet hänger hur många skjortor som helst och jeans och andra hårda byxor finns det också ett och annat par av. Men han vill ha bekvämt. Och vem vill nu inte det. Förra söndagen då vi skulle gå på 40-års kalas tänkte jag att en skjorta och ett par jeans ändå kunde gå att få på, men inte.. Och nästa vecka är det julfest i skolan, och jag tänkte nu kanske att det kunde se lite trevligt ut med något annat än slitna mjukisbyxor och uppätna tröjor (vi har ett oerhört ”suga på allting” problem just nu..)
Nå, men eftersom jag ju syr mycket själv, så borde det ju inte vara ett så stort problem. Och nu tror jag problemet är löst denna gång. (även om jag varit tvungen att muta lite med pepparkakor och julkalendern på tv för att få ta lite uppdaterade mått). Det blev ett par jeansliknande byxor i stretchtrikå och en trikåblus med påsydd slips. Och de verkade gillas av storebror. Och de är mjuka och bekväma och snygga.

 image

Går era barn med på att klä sig i finkläder? Om inte? Låter ni dom gå på fest i vad dom vill eller är det sura barn i finkläder som kommer med på festen? 

En reaktion till “”Jag hatar festkläder och hårda byxor!!”

  1. Lite sen kommentar…
    Mina barn (4,5 och 6 år) avskyr finkläder och jag skulle aldrig tvinga dom att ha på sig det.
    Så länge dom har hela och rena kläder, då det "behövs" finkläder är det ok. Mina barn är ju inte direkt stillasittande barn heller. Tycker inte att kläder ska få ha en så stor roll och så är ju allt subjektivt. Mina barn väljer kläder DOM tycker är fina 🙂 Och inte bråkar jag om det. Själv gillar jag inte heller finkläder, så…
    God fortsättning på det nya året!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s