Adventskalender med gamla jeansfickor i Sevendays julbilaga

Julkalender av jeansfickor

Här kommer del två av jeansreportaget från Sevendays julbilaga. Det här är ett projekt som det krävs lite mera tid till och kanske lite hjälp av vänner och bekanta. Jag samlade faktiskt några år på mina fickor, men med lite effektivitet så går det nog fortare att samla ihop jeansen. Fråga på fb, brukar fungera 🙂

IMG 9209

 

Du behöver

  • 24 fickor från gamla jeans (12 par jeans alltså om de har två bakfickor) Gärna lite olika storlekar. Storleken på jeansen jag använde är allt från storlek 116-XXL.
  • Ett tyg att sy fast fickorna på. Jag köpte ett nytt jeanstyg, men det går såklart också att använda gamla jeans till detta och sy ihop.
  • Till siffrorna använde jag ett grått bomullstyg. Jag strök vliesofix på baksidan (vliesofix används till applikationer. Det har lim på båda sidorna och papper på den ena där figuren kan ritas och sedan klippas ut.) Tänk på att siffrorna måste ritas ut spegelvänt för att bli åt rätt håll på tyget.

Klipp ut siffrorna och dra bort pappret och stryk fast dem på fickorna.
Eftersom julkalendern knappast ska tvättas så är det inte nödvändigt, men jag valde att sy fast siffrorna med raksöm med en orange tråd.

  • Sen är det dags att lägga ut fickorna på tyget lite huller om buller. Det är ju en del av grejen att man ska leta efter dagens lucka.
  • Nåla och sy fast! Fålla kanterna om det behövs.
  • Upphängningen kan göras på flera olika sätt. T.ex. med öljetter eller genom att trä in en rundstav överst i fållen där man fäster ett snöre som man använder som upphängning

 

Häng upp på en dörr eller en vägg och lägg i en liten present varje dag i väntan på julen. Det är klart att man också kan fylla den helt och hållet, men då jag var liten så smög tomtemor alltid in en liten present varje kväll då vi sov. I år försöker vi köra med en liten present varannan dag och en upplevelse varannan dag. Det kommer t.ex. att bli teater, bowling, pepparkaksbak som roliga saker att göra tillsammans istället för en massa onödiga prylar. Barnen delar på kalendern och har utöver den en legokalender (och några papperskalendrar.. chokladkalendrar kommer inte in i detta hus), så de turas om med kalendrarna. Har fungerat väldigt bra och också en ganska bra övning för barn.

 

IMG 4

 

Jag la upp en bild på julkalendern i en sygrupp på facebook och bilden fick lite över 900 gillningar! Det var väldigt roligt att den uppskattades så mycket. Även många gav sig tid att kommentera. Kör en liten egoboost och publicerar kommentarerna här. 🙂

Fin!! – Men åh villen kul idé! Jätte snyggt du har fått till det! – Detta har jag tänkt så många gånger. kul att se de klart på riktigt – får jag lägga bilden i mitt album inspiration? – Fin – Smart! – Vilken fin! – Snyggt! – Kul idee! – Va kul idé! – Klockren! – Så fin och så smart – Himla smart ide och finurlig återvinning – Läcker! – Super snyggt – Jättefint – Älskar sånt här skapande. Mer sånt! -Denna var ju SUPERHÄFTIG! – Gud va häftig!!! – Asball! Blir till att sprätta bakfickorna i fortsättningen -Underbar – Den var smart – Så cool, kan hända att jag får sno denna iden om jag lyckas skramla ihop tillräckligt med fickor, funderat ett tag om jag skulle få tummen ur att sy en julkalender till ungarna. I värsta fall går det ju att sy några andra fickor – Kul idé! – Ha begär Superduper fin – Snyggt!!! – Smart idé. – Woaw vad häftigt! Vilken bra idé! Skoj! – Kjempe stilig!! – Coolt!!!! – Lustig jag tänkte göra en lika fast ett ” mobilhotell” för mobiltelefoner i skolan alla har sin egna ficka – Vad coolt – Så himla coolt! – Häftigt – Wow vilken bra idé! Görsnyggt!! – Snyggt – Grymt ! – Kanske borde spara fickorna på de 10-12 par jag rensade ut för nån vecka sen(som jag fortfarande inte kommit mig iväg med). – Kul idé!! Jättefin. – Smart – Läckert! – Tack för den!!! – Vilken kul ide – Smart och kul! – Ascoool!!! – Rolig ide. – Smart! – Vilken kul ide´! – Smart retro idé!

Vad har ni för adventskalendrar hemma hos er?

 

2 kommentarer på “Adventskalender med gamla jeansfickor i Sevendays julbilaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s