Hemma med sjukt barn-var går gränsen?

Det blev visst lite bloggpaus igen. Det behövdes tydligen en ”vab-dag” för att jag skulle hinna få igång datorn. Svårt att få tiden och orken att räcka till just nu.

Minstingen var så eländig och trött i morse så jag beslöt att hålla honom hemma idag. Han hade det där stadiet av flunssan som jag vet, att då jag mår så, så ”täcks” jag inte stanna hemma. Ändå är det just den dagen som man borde stanna hemma för att inte smitta ner alla på jobbet. Ni, vet det där stadiet då halsen är sträv och huvudet tungt, men då snuvan ännu inte kommit. Man låter alltså helt frisk men känner sig eländig. Men Finrexin brukar ju hjälpa..

12224352 638169536286202 1498218777 n

Men underligt nog så har jag inte varit hemma en endaste dag ännu den här hösten för att barnen varit sjuka. Inte för att jag själv heller varit hemma även om jag kanske borde ha varit det en par gånger.. Han verkar piggare nu, så kanske det bara var något tillfälligt, men vi får se hur det blir med morgondagen. Idag har vi bara tagit det lugnt och tittat på Astrid Lindgren filmer och eldat i vedspisen. Vi hämtade hem storebror tidigt från eftis och har ju ännu en lång eftermiddag kvar.

Var drar ni gränsen för att hålla barnen hemma från dagvård/skola? Jag tycker det är jättesvårt att avgöra, om det inte är fråga om magsjuka eller något annat allvarligare såklart. Sen går jag hela dagen omkring med lite dåligt samvete för att jag inte är på jobbet, även om jag vet att de klarar sig hur bra som helst där utan mig en eller två dagar. Och det är ju väldigt onödigt egentligen..

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s