Paint & Ink

”Jag sade att jag ville lära mig att tatuera och att jag ville ha en tatuering.. Han sa att jag skulle hämta in ritningar imorgon och så gjorde jag det. Detta var en lördag så sa han bara att du börjar på måndagen.”

För snart en månad sedan var jag till Johanna Karvonens studio Paint & Ink och gjorde min tredje tatuering. Passade även på att göra en intervju med Johanna. Inte medan hon tatuerade mig såklart, då babblade jag andra saker. Då jag inte andades och led.. Frågorna ställde jag i efterhand via mail.

 

Hur kom det sig att du började tatuera? Hur länge har du hållit på med det och var har du lärt dig?

”Hur jag började tatuera…Jag hade redan ett tag funderat på det men inte hittat någon som skulle lära mig och hade heller ingen tatuering själv. Jag hittade inte heller riktigt någon som hiffade min idé eller rättare sagt kanske jag inte sökte tillräckligt bra och hade inte mina idéer klara.

Så en kväll var vi i Milano på konsert med en kompis o på vägen till bilen mitt i natten blev hennes väska stulen av en kille som sprang upp bakom henne o snappade väskan o sen hann iväg.. Dit for mina bilnycklar och min telefon som jag hade i hennes väska..

Vi bröt in oss in i min bil och som tur hade jag glömt min reservnyckel i bilen så vi kom hem med bara ett annorlunda slut på kvällen. Skönt att köra 1,5h utan bakfönster..

Nästa dag när  jag  var och gjorde om mitt telefonnummer med en kompis i närbyn Salo´ vid Gardasjön , föreslog han att vi skulle gå o hälsa på hans före detta arbetskompis, som numera hade tatueringsstudio. Dit bar vägen o inne i Nik tattoo sitter en tatuerad skallig ”gubbe” . Jag sade att jag ville lära mig att tatuera och att jag ville ha en tatuering.. Han sade att jag skulle hämta in ritningar imorgon och så gjorde jag det. Detta var en lördag så sa han bara att du börjar på måndagen.

Då blev det dubbeljobb i flera månader men sen fick jag en lärjungsplats på Nik tattoo i Salo´ i Italien där jag var över 2 år.

Tack vare Nik lärde jag mig att tatuera och restan av allt som hör till tatueringen, kanske ett av de viktigaste hur man tatuerar hygieniskt . Det räcker inte bara att kunna rita, man måste också ha nogrann kunskap om hur man inte sprider sjukdomar. Viktigt för kunden men också jätte viktigt för tatueraren själv, efetrsom man kommer i kontakt med så många människor.”

 

IMG 8957

 

Hur många tatueringar har du själv?

”Jag har faktsisk bara 3 tatueringar, men timmar under nålen kompenserar kanske. Jag har en japansk rygg som ett litet minne av min sista kväll i Italien, och en äkta Tatau på armen dvs. en hand ”hackad” tatuering från Samoa/polinesien. Mera är på kommande men är själv intresserad av tatueringshistorien så jag samlar på traditionella tatueringar.”

Var hittar man dig?

”Man kommer att hitta mig på Kaskisgatan 11 i Åbo från skiftet av november/december 2015. Jag håller på att renovera nya den lokalen och flyttar min verksamhet dit.”

 

IMG 8953

 

Vad är det bästa/sämsta med ditt jobb?

”Det bästa med mitt jobb är att alla dagar är olika, man träffar mycket nya människor och man får vara kreativ varje dag. Älskar nog allt i mitt jobb. Värsta är väl nog då man måste sköta allt pappersarbete, bokförning mm. men inte är det heller så hemskt.”

 

IMG 8954

 

Johanna målar också väggmålningar/freskon och tavlor.

 

Har du några tips och råd till en person som skulle
vilja ta en tatuering men inte riktigt vågar?

”Sök en sådan tatuerare som har den stilen du vill ha, alla har sin egen handstil, och våga vara ärlig med dig själv vad du vill ha, Gå och prata med en tatuerare, de kan oftast ge bra tips om vad som fungerar  som tatuering eller inte och det är viktigt att allt är ok hygiensiskt sett. Du har rätt att ställa alla ”dumma ” frågor och ta din tid. Hitta din plats vart du vill gå och tatuera dig , det är en spänande upplevelse den första gången.. sen fastnar man lätt vid det och det brukar inte räcka med en tatuering..

Tatueringen jag tog då? Den visar jag en annan gång, haha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s