På middag i Esbo

Så var helgen nästan slut, och denna regniga farsdagssöndag har vi återhämtat oss efter ett besök hos mins syster Petra och hennes fästman Daniel i Esbo. De bjöd på en utsökt middag igår och vi hade en jätte trevlig kväll och barnen skötte sig exemplariskt! Vi avslutade kvällen med ett ganska kul spel på en app, där den som har telefonen ska hålla den mot pannan och visa upp den till de andra och så ska de andra förklara ordet som står där. Vi var helst svettiga då vi avslutade spelet. Faktiskt kul!

IMG 9156

Menyn var uppskriven på svarta tavlan.

IMG 9164

Petra stökar i köket. Det gjorde Daniel också men han syns inte på bilden 🙂

IMG 9159

Supergoda avocadohalvor med räkorIMG 9160En riktigt lyckad kväll med andra ord! Jag hann också sy ihop en testklänning (en modell som Petras tärnor kanske ska ha på deras bröllop nästa sommar) medan vi väntade på maten. Konstig gäst som har symaskinen med sig, men det var ju liksom planerat. Tror nog modellen kan bli bra! Ska demonstrera den ett annat tag.

På hemvägen tog vi en tur via Kasvihuoneilmiö och jag köpte en ny lykta till trappan. En stilren och svart. Ena glasskivan var sönder så jag fick den lite billigare. Nu ska de vissna höstblommorna bort och en ny fin lykta få pryda trappan. 

Sen har vi också städat idag. (Efter att jag tupplurat i två timmar..) Källaren denna gång. Där hade blivit en hel del sygrejer kvar efter att jag flyttade upp mitt syrum, lister, grejer som ska till loppis och annat bråte. Och en massa spindlar och damm såklart. Men nu är det mesta på sin plats och det känns skönt. Peter fick också min ångmopp att fungera igen, så nu ska jag börja putsa och feja 🙂

Det var allt för denna gång och denna vecka. Hoppas hinna och orka blogga lite mera nästa vecka.

En kommentar på “På middag i Esbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s