Handbollsångesten

Idag då jag lagade middag lyssnade jag med ett öra på radio. Vet inte vad de egentligen pratade om, men i något skede började de prata om handboll. 

Då jag gick i högstadiet skulle flickorna spela handboll. Iallafall i vår klass. De flesta var med och på något sätt blev även jag och min kompis medlurade dit. Men det var aldrig roligt. Inte en endaste gång. För jag var så dålig. Jag fattade inte reglerna, jag kunde inte tekniken, jag hade fel sorts kläder och jag var bara så dålig. Så upplevde jag det iallafall. Vi blev placerade på extra lektioner på fredag kväll med barn i lågstadieåldern för att lära oss bättre. Men de var också bättre än mig. Det var helt enkelt inte min grej.

En gång gjorde jag ett mål på en träning. Det var kanske inte meningen att jag skulle höra det men ännu idag minns jag så bra att det var en som sa till dom andra: ”Va? Fick Lotta mål?? Det kan inte ha varit någon i målet!” Det sved.

Än idag får jag angst då jag hör talas om handboll. Jag höll ju inte på så länge som ni säkert förstår, men på något sätt har jag ändå förträngt hur jag sedan slutade. Kanske när terminen var slut. Eller så tröttnade dom andra också. Eftersom nästan alla i klassen var med så var det ett sätt att passa in. 

Sen började jag gå på jumppa istället. Det passade mig mycket bättre där det inte fanns någon att tävla emot. Där trivdes jag.

Tror att den här handbollsperioden fortfarande påverkar min lust och vilja att delta i lagsporter. Jag skulle iallafall aldrig betala för att behöva påminnas om den där tiden. 

Har ni upplevt sport/motion/träning som något negativt av olika orsaker i något skede av livet? Hur har det påverkat er och hur är det idag? 

 

IMG 8131

En reaktion till “Handbollsångesten

  1. Åh, känner precis igen mig! Gympa var nog aldrig något favoritämne i skolan för mig och speciellt inte lagsporterna, där man borde försöka prestera något för lagets bästa. I gymnasiet tog jag bara den obligatoriska gy-kursen och efter det har jag hållit mig så långt borta som möjligt från allt vad gympa heter. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s