Skrotskjulet

Förra veckan skrev jag ju att mina snälla föräldrar hade hjälpt oss med att röja upp i vårt skrotförråd. Idag fick Peter ivägkört två släpkärror med skrot. Alltså rent skrot. Fattar inte hur man samlar på sig så mycket. Men då var ju inte allt den här gången självförvållat, utan en stor del sådant som förra ägaren hade lämnat kvar här.. Och ännu finns det en del kvar.IMG 8929

Men här har ni nu då vårt skjul som jag egentligen tycker ganska mycket om. Rätt mysigt hus är det nog (bortsett från skräpet då) Det finns nog en del som borde fixas på själva byggnaden, men eftersom den ändå är totalt oisolerad så känns det inte som en prioritering just nu. Utanför finns en massa ved som borde huggas upp inför vintern. Inte för att vi har brist på ved alltså. Men för att ved måste huggas upp. En del annat ligger här och dräller också. Som min cykel t.ex. Men nu ska den nog få flytta in i förrådet igen. Den ryms liksom där nu.

IMG 8936

Kanske vi tar oss en lite närmare titt. Här är huvudingången till skjulet. Rakt fram finns nu ett tomt golv där man kan stå och hugga ved om man vill (och orkar..) Förut fanns här mest en massa rester av olika renoveringar.

IMG 8932

Dom ligger här tillsvidare. Allt detta låg alltså inne i skjulet förr. Galet. Nu funderar vi på om vi helt enkelt borde hyra en container dit vi kastar allt skräp som vi har kvar.

IMG 8946

Går man in i skjulet och tittar ut så ser det ut så här. Till höger hittade vi ett fönster. Eller nog har vi ju hela tiden vetat att det funnits ett fönster här, men det har i alla år stått en gammal säng där framför som vi inte fått bort. Till vänster finns lite spadar och andra verktyg och en rosa dörr.

IMG 5

Och här har far min skruvat upp lite konsoler så nu har vi ordning på sådant material som ännu kan användas. Och ved har vi ju nog så att det räcker ett bra tag..

IMG 8947

Den rosa dörren leder till andra delen av förrådet där vi förvarar diverse maskiner, material, vinterutrustning och en del annat skrot. Inte så mycket mera dock då mycket nu fick åka till Toppå. 

IMG 4

Rätt bra ljus kommer det in ifrån fönstren iallafall. Och så här städat har här nog aldrig varit förr..

IMG 8950

Det mesta som ligger där uppe på bjälkarna är ännu sådant som de förra ägarna lämnat. De där säckarna med de tomma flaskorna kan jag ännu inte riktigt förstå mig på. Är det någon som kan komma på vad man kan tänkas behöva dem till så kom och hämta bara. Sen finns här ett antal dörrar också. Lika med dom. Behöver vi inte. Här fick jag en vild plan i sommar att vi skulle bygga ett ordentligt golv och göra lite mysigt så man kan klättra upp hit på sommaren och vara i fred. Får se om det förblir visioner eller om det blir verklighet nån gång..

Det var en liten rundtur i vårt skjul som jag nog aldrig förr har bloggat om. Hoppas vi kan hålla det i ordning här nu 😉

3 reaktioner till “Skrotskjulet

  1. Eikös olekin vapauttavaa puuhaa! Me olemme tehneet vastaavaa jo kauan. Vähitellen alkaa tulla valmista (osittain). Teidän kotinne näyttää todella kauniilta. Terveisin Tuija

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s