9 år!

Idag är det exakt nio år sedan vi flyttade till vårt nuvarnande hem. Minns så bra då jag för första gången kom hem från jobbet. Peter hade haft hjälp med flytten så jag fick komma hem till ett nytt hem med en massa pafflådor och allt kändes så väldigt stort och nytt och vuxet. Vi åt ugnskorv till middag och det kändes som att vi var hemma hos någon annan på besök. Innan vi gick och sova den första natten, rev jag ner alla tapeter i trapphuset. På något sätt hade vi lyckats med att inte stänga vindsdörren i sovrummet ordentligt, så det var jätte kallt i rummet hela natten. För inte fattade vi ju att den inte var helt fast utan trodde väl bara att så här kallt är det i egnahemshus.. Under natten sov vi inte många timmar, för det var underhåll på järnvägen som går ganska nära vårt hus. Det var ett ihållande bankande och halvsovande inbillade jag mig att det här var något som skulle hålla på varenda natt, att det var därför de förra ägarna hade velat sälja huset.

Eftersom jag sparar på allt (nästan) så lyckades jag hitta en hel del bilder från många år tillbaka. Här är några bilder från bostadsförmedlingen. Det var den här första bilden på huset som vi såg då en dag då vi var och handlade i Länsikeskus Citymarket. Vi åkte och smykkikade redan samma kväll och gick på visning så fort vi fick möjlighet. Jag vet inte vad det var som fick oss att bli så ivriga. Vi hade just gift oss och  var väl sugna på något nytt. Och vi hade redan länge drömt om att köpa ett hus men absolut inte så långt bort från Åbo som Pikis.. Men sen gick allting väldigt fort och här är vi ännu idag. Och det mesta ser helt annorlunda ut. Två till människor har flyttat in under åren och så fort som åren går, så kommer vi väl kanske en dag att vara här ensamma igen. Vi har tittat på flera hus under åren och nästan varit på väg att börja sälja och köpa något annat, men sen har vi behärskat oss och byggt upp en vägg eller rivit en vägg istället. Vi trivs bra, men lite mera utrymme och lite närmare till jobb, skola och dagis hade inte skadat.

1155819321205 Korvenmaentie19001

1155819418404 Korvenmaentie19007

1155819442563 Korvenmaentie19006

1155819462259 Korvenmaentie19005

Ganska eländiga bilder nog, och stilen var ju.. hmm.. ganska annorlunda än den vi har idag.

1155819540146 korvenmaentie9

Även planlösningen har ändrat en del, för vi har ju gjort en del renoveringar under åren.. Jag hade tänkt göra en lista på alla renoveringar/omändringar vi gjort, men det blev lite för mycket att fundera ut så det får jag göra en annan gång. Men det är ganska mycket nog.. 

Hur länge har ni bott i era nuvarande boenden och har ni några planer på att flytta?

4 reaktioner till “9 år!

  1. Vi har bott här sedan januari 2008 och tänker flytta bort då döden skiljer oss åt. Min mammas farföräldrar dog i det här huset, vi ska följa i deras fotspår 🙂

    Gilla

  2. Vilket intressant inlägg! Det är roligt att se själv hur ens boende har ändrat under åren 🙂 vi har bott här i vårt hus sedan 2010, och hur trångt och svårmöblerat det än är så skulle jag aldrig vilja flytta härifrån heller 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s