Loppisfredag

Idag är det en mycket bättre dag! Och så är det ju fredag dessutom! Barnen har varit mestadels snälla, vädret har varit vackert och vi tog en lyckad loppistur efter dagis/skol/arbetsdagen. Denna gång begav vi oss till Ykköstien kirppis i Kaarina. Hittar nästan alltid någonting här. Denna gång blev slutsumman ca 30 € och för det fick vi ett täcke, en köpkorg, en kökshandduk, utebyxor till mig, jeans till Theo, en legopåse, två dinosaurieböcker, en pysseltidning och en pysselbok, en leksaksbil. en leksaksorm (en mjukis så mormor behöver inte vara så rädd..) och två godispåsar. Vissa grejer på 50% rabatt.

IMG 8834

Som det vinröda täcket t.ex. Var just det som fattades i vår annars ganska bleka soffa. Nu gör det inget då det blir kalla kvällar. Här hålls man nog varm!

IMG 8828

Kanske lite tantvarning, men jag har börjat (och nu ska jag börja ännu mera då jag hittade en så här fin korg!) handla med korg. Den här var i helt perfekt skick och ganska hög dessutom! Praktiskt dessutom att köpa något att sätta sina uppköp i på loppis. 

IMG 8823

(Ni kan ju låtsas att ni inte ser smulorna..) Men en så här snygg kökshandduk hittade jag också. Tyvärr kommer den ju inte att vara vit speciellt länge antar jag men får väl njuta så länge det varar. Helt ny var den alltså och det fanns flera så kanske jag måste åka tillbaka imorgon och skaffa flera..

IMG 8837

Och här bygger barnen (Okej Max bygger, Theo tittar på..) ihop legofyndet med frukostdisken i förgrunden som rekvisita. (Och nu ser jag att Theos hand sticker upp väldigt konstigt där bakom ryggen..) 

Nu ska det bli skönt med veckoslut! Vi har en del kul planer. Ska träffa en del trevliga typer, måla lite plankor så vi får huset färdigt någon gång, gå på kalas på söndag och komma ikapp lite med det ena och det andra. 

Ha en skön helg!

5 reaktioner till “Loppisfredag

 1. Vad knasigt! jag måste ha vart in just före dig, för då var täcket kvar och jag tummade ju på det många gånger och var på vippen att köpa 🙂 vet egentligen inte ens varför jag lämnade kvar det för det var ju jättefint.
  Men jag hittade inget annat heller, så jag gick hem tomhänt.

  Gilla

 2. Men på riktigt! Vilket sammanträffande! Vi kom dit vid 16.30-tiden ungefär. Funderade först en stund men då jag såg att det var på 50 % rabatt så tänkte jag att nog tar jag det 🙂
  Synd att du inte hittade nåt. För mig är det ganska svårt, iallafall om jag har barnen med mig..

  Gilla

 3. Äh,skrev ju en mycket längre kommentar än så men den kapades tydligen av. Menade alltså att det jag inte alls tycker att det är något illa med att vara tant – tvärtom 🙂 Har bara inte så ofta känt mig som en tant hittills. Tanter är ofta praktiska och organiserade (kanske?) och det är jag inte riktigt alltid 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s